2014. január 26., vasárnap

Karácsonyi képeslapok 2013. 6.

Ez az utolsó bejegyzés a 2013-as karácsonyi képeslapokból, de más karácsonyi ötletekről még fogok írni hamarosan.

  1. Először innen letöltöttem ezt a cuki kis angyalkát, fehér kartonra nyomtattam és filctollal kiszíneztem. Nemrég fedeztem fel, hogy a Müller-ben viszonylag jó áron sokféle írószer, ragasztó és papír kapható, a színezéshez használt arany filctollat is ott vettem. Ezután elkészítettem az alapot, erre egy piros-arany csillagos kartont ragasztottam. A mintát ollóval körbevágtam, az üveggömb nyakára arany madzagot kötöttem és 3D ragasztókockával a csillagos lapra ragasztottam.
    Aranyos

  2. A második képeslapot hődomborítással készítettem. A mintát fehér tintával a lap közepére pecsételtem, domborító port szórtam rá és hőlégfúvóval ráégettem. A lapra ezüst-arany zselés tollal csillagokat rajzoltam, és néhány ragasztós gyöngyöt is rátettem. A sarkokon a mintát a hátoldalról domborítottam, a Crafter's Companion segítségével (itt bemutatom, hogyan).
    Hődomborított
    Minta közelről

  3. A mikulásos képet az Internetről töltöttem le, kinyomtattam, kiszíneztem. Hogy kicsit ablak-hatása legyen, az ablakkereten belüli területről kivágtam az üres részeket. Sötétkék alapra ragasztottam.

    Mikulás és Rudolf


  4. Szintén Interneten talált minta kinyomtatva, kiszínezve, a lapra ráragasztva. A kislány feneke alá piros szalag került.
    Ülő kislány


Hasonlóan, mint az előző, nyomtatott minta, filctollal kiszínezve. A mintát négyzet alakban vágtam ki, háttérnek fekete hullámos négyzetet vágtam. Ezt piros kartonra ragasztottam.
Hóemberes

Karácsonyi képeslapok 2013. 5.

Tavaly már nem volt időm az összes legyártott képeslapot feltenni a blogba, de természetesen mindet lefotóztam, és amint időm engedi, közzéteszem. Íme, a következő adag.

  1. Ezzel a képeslappal elég sokat szöszöltem. A mintát innen töltöttem le, és be kell vallanom, az enyém nem sikerült olyan szépre, mint az eredeti. Azt hiszem, a Pergamano technikát még gyakorolni kell. 
    Pergamano képeslap


  2. Maradék papírt sose dobok ki, mert, hogy a klasszikust idézzem: majd jó lesz valamire. Már egy hatalmas doboz van tele velük. Van, amiből csak egy félcentis csík, van, amiből kicsit nagyobb. Ezt a képeslapot azért szeretem, mert kitűnő hasznosítási módja a maradék papíroknak.
    A barnás alapot is újrahasznosított papírból csináltam, egy régi mappa hátlapját használtam fel hozzá. Ehhez nem illett volna a hófehér, ezért félfamentes rajzlappal dolgoztam tovább. Ezt levágtam kicsit kisebbre, mint az összehajtott alap. Ceruzával három sávot rajzoltam rá, majd a sávokon merőleges irányban fél-fél centis kis sávokat. Ezeket szikével kivágtam. Utána a ceruzanyomot kiradíroztam. Három különböző mintás karácsonyi lapból vékony csíkot vágtam és egyesével befűztem a kivágott réseken. Leírva elég bonyolult, de valójában pofonegyszerű az egész.
    Sávos


  3. A harmadik képeslap különlegessége az a font, amivel a Boldog karácsonyt! feliratot írtam. Ezen az oldalon találtam (Holly&Berrie a neve), fehér kartonra kinyomtattam, filctollal kiszíneztem. Ezen kívül nyomtattam még egy kis karácsonyi rajzot, amit szintén filctollal színeztem ki és 3D ragasztókockával a lap közepére ragasztottam.
    Boldog karácsonyt!


Ennél a lapnál először megcsináltam a fehér alapot, majd kiszabtam a sötétkék kartont, ami kb. fél-fél centivel kisebb, mint az összehajtott alap. A kék kartonon szív alakú vágósablonnal kivágtam egy kis ablakot. Ha valakinek nincs vágógépe, akkor ollóval is ki lehet vágni, de úgy azért nem lesz olyan szép szabályos. A kék kartont rátettem az alapra, és ceruzával körberajzoltam, hogy lássam, hova kell majd a mintát pecsételni. A rápecsételt mintát filctollal kiszíneztem, majd az egészre ráragasztottam a kék kartont. Az alját ezüst színű szalaggal és kör alakú felirattal díszítettem.
Szíves

2014. január 6., hétfő

Teafilter tartó papírkanna

Karácsony előtt sokat törtem a fejem, hogy milyen apróságot adjak a kollégáknak. Alapvető kritérium volt, hogy papírból készüljön, ne legyen túl drága, nagy mennyiségben is el lehessen készíteni és legyen egyedi. Tavaly egy egyszerű kis teafilter tartót készítettem mindenkinek, és idén is valami hasonlót képzeltem el. Úgy alakult, hogy többféle ajándékot is csináltam és aztán télapó módjára egy piros szatyorból osztottam szét. Volt, aki jegyzetfüzetet kapott (leírás itt és itt), volt aki csokit és volt, aki teát. A kannás teafilter tartóhoz az alapötletet erről az oldalról lestem. Innen töltöttem le a sablont, de nem rányomtattam a mintás papírra, hanem kézzel, ceruzával rajzoltam meg a kontúrokat a sablon alapján. Így sikerült:
Teafilter tartók
Teafilter tartók
Teafilter tartók