2012. április 19., csütörtök

Papír öregítése tintával

Szeretek nosztalgiázni, szeretem a régi dolgokat, nem hiába van egy kis régiségboltom (ez itt a reklám helye). Szerencsére mostanában nagy divat a 'vintage' (ejtsd: vintázs), ami mindenre ráhúzható, ami régies, klasszikus stílusú, nosztalgikus.
Néhány hónappal ezelőtt már ejtettem néhány szót arról, hogyan lehet egy kis tinta segítségével régiessé varázsolni a képeslap szélét, most megmutatom, hogy lehet egy egyszerű fehér lapból régies papírt varázsolni.
Amire szükség lesz: fehér lap (géppapír), fekete, barna, aranyszínű tintapárna és egy kis darab szivacsra (szivacsecset vagy mosogatószivacsról levágott darab is jó).
Kellékek
  1. A barna tintával kezdek. Jól belenyomkodom a szivacsot, majd azt a lapon végigtapicskolom. A technika hasonló ahhoz, mint ahogy a húsvéti képeslapnál színeztem a lapot, de itt nem közvetlenül a tintapárnát használom, hogy a minta elmosódottabb legyen és a színek se legyenek annyira erőteljesek.
  2. Szivacs tintázása
    Barna réteg
  3. A barna után hasonló módszerrel felviszek egy kis feketét, majd a végén egy kevés kis arany színt.
  4. A papír használatra kész. Amikor majd felhasználom, még egy kicsit "tuningolok rajta", hamarosan megmutatom, hogyan.
  5. Öregített lap
    Van néhány Sizzix vágósablonom, csinálok pár szép kis címkét ebből a lapból.
    Vágósablonok
  6. A papírt a sablonokkal együtt beküldöm a gépbe, tekerem, tekerem és kijön a kivágott címke.
  7. Vágás előtt
    Címkék kivágva
  8. A régi papírok széle általában sötétebb a rárakódott kosztól, úgyhogy utolsó mozzanatként a szivaccsal körbefestegetem a címkék szélét. Ha nincs rajta elegendő tinta, akkor feketét teszek rá.
Szélek öregítése
Így néznek ki a kész címkék:
Öregített címke
Címkék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése