2012. március 9., péntek

Képeslap - a Sizzix próbája

Bizonyára sokan várják már, hogy közzétegyek valamit, amit az új Gyönyörűségemmel csináltam. A pillanat elérkezett: íme egy képeslap, amihez a papír egy részét Sizzix-szel domborítottam.
  1. A lap elrendezése és mérete nem a szokásos lesz. Fogok egy A4-es vékony kartont, és a jobb felső részére szöveg-kört nyomtatok. Ilyen kép könnyen található az Interneten, de lehet képszerkesztő programmal gyártani, vagy nyomtatás helyett pecsételni is.
  2. Szöveg-kör a kartonon
  3. A függőleges tengely mentén félbehajtom a lapot.
  4. Félbehajtva
  5. A lap aljából levágok annyit, hogy megkapjam a képeslap végleges méretét. Ezzel kész az alap
  6. Képeslap alap
  7. Előveszem a Gyönyörűséget. Így néz ki:
  8. Sizzix BigShot
  9. Az egyik bejegyzésemben leírtam, hogyan lehet háztartási eszközökkel domborított papírt készíteni, most egy ennél professzionálisabb (ám be kell ismerni, lényegesen drágább) módszer következik. Kreatív boltokban lehet kapni mindenféle csodaszép.... na most bajban vagyok, mert a nevét nem tudom magyarul... angolul embossing folder... talán fordítsuk domborító mappának. Magyarországon baromi drága, ezért rendeltem egy rakással az e-bay-ről, harmadáron. Na szóval, fogok egy sűrű mintázatú embossing foldert, és beleteszek egy szép lila kartondarabot.
    A jó hír, hogy akinek nincs domborító gépe, az is nyugodtan vehet ilyen foldereket, csak egy gyúródeszka és sodrófa kell hozzá (kipróbáltam, a tésztagépben nem megy át), és jó erős kar. Párszor a fával át kell hengergetni, és a minta ugyanúgy megjelenik, mintha a gépen küldtem volna át - csak közben a karom leszakad
  10. Embossing folder
    Embossing folder kinyitva
    Karton a folderban
  11. A foldert beteszem a "szendvicsbe" (így hívják ezt a több lapból és lemezből álló összeállítást), és néhányszor oda-vissza áttekerem a gépen.
  12. Szendvics
    Így megy át a gépen
  13. Voila! Kész a domborított karton! Ugye, milyen szép lett?
  14. Domborított papír
  15. A lila kartont ráragasztom a képeslap elejének aljára.
  16. Lila karton a képeslapon
  17. Az alapot megfordítom, és szikével levágom a kilógó lila darabokat.
  18. Kilógó részek
  19. Fogok egy darab lila selyemszalagot, és a képeslap bordájára ragasztom, hogy eltakarja a hajtásnál keletkezett élet. A szalagot úgy a legkönnyebb felragasztani, hogy szétnyitom a lapot, a hajtásra ragasztom a szalagot, majd mikor még nem teljesen száradt meg, a lapot visszahajtom félbe. Ezzel a módszerrel a szalag viszonylag egyenesen kerül fel a lapra.
  20. Szalag
    Szalag a szétnyitott lapon
    Ismét félbehajtva
  21. A lila szín dominanciáját erősítendő, lila tintával egy lepkét pecsételek fehér kartonra.
  22. Pecsételő, pecsétpárna
    Lila lepke
  23. Ollóval körbevágom a pillangó kontúrját.
  24. Lepke körbevágva
  25. 3D ragasztókockával a lepkét odabiggyesztem a kör közepére. A 3D ragasztókockáról kicsit több információ a Virágos képeslap 8. pontjában található.
  26. Ragacsolás
    Lepke a helyén
  27. Kész is a képeslap. 
Előről
Hátulról
Alulról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése